tannlege-sola-vaare-tannhelsetjenester
loader

Fyll ut skjema og bli kontaktet

Navn*:
E-post*:
Telefonnummer*:
Melding:

Våre tjenester

Våre almenntannleger, tannpleiere og spesialister dekker i hovedsak alle tannbehandlingsbehov hos voksne. I noen tilfeller, der avansert behandling er nødvendig, er ofte mer enn èn av tannlegene involvert. Dette for å sikre at pasienten får optimal behandlingen hos den som er mest kompetent i et tverrfaglig samarbeid. I spesielle tilfeller, som ved f eks tannregulering, samarbeider vi med andre spesialister i regionen. 

Tannproblemer karakteriseres bl a ved at symptomer oftest kommer seint i sykdomsforløpet. I tidlige stadier er de vanlige tannsykdommene som karies og tannkjøttssykdom enkle å behandle, og videre utvikling lar seg forebygge ved jevnlig kontroll. 
Vi etterstreber å ha fokus på oral helse som innebærer fravær av sykdomstilstander og at du skal oppleve å ha god funksjon med et smil du er fornøyd med.  
 
Restaurering av tenner, behandling av tannkjøttssykdommer og følgetilstander etter dette, er en viktig del av hverdagen vår. Slik behandling og oppfølging utføres ofte i nært samarbeid med våre tannpleiere og våre allmenntannleger/spesialister. Både konvensjonelle velprøvde teknikker, så vel som nyutviklede metoder og moderne keramiske materialer fremstilt ved elektronisk CAM/CAD metoder benyttes.
Vår tilknytta radiolog administrerer avanserte radiologiske opptak (røntgenopptak) ved CBCT-maskin ved klinikken, og tolker 3D- bildene fra disse opptakene på både egne og henviste pasienter.
Vi er spesielt opptatt av at våre pasienter skal få sine rettmessige trygderefusjoner ved de ulike behandlingene. Som en del av dette har vi direkte oppgjør med trygdekontoret slik at pasientene slipper å legge ut for denne delen av beløpet. Videre sørger vi for at langveisfarende pasienter blir tilstrekkelig informert om sine muligheter i forhold til reisestønad, og nødvendige skjemaer for dette blir fylt ut av våre dyktige resepsjonsmedarbeidere.  
 
I tillegg til vanlig tannbehandling, tilbyr Sola tannlegesenter spesialistbehandling innen tannkjøttssykdommer, munnhulekirurgi, munnhulesykdommer og tannerstatninger. Rehabilitering av tannsettet vil idag også kunne inkludere kunstige tannrøtter i form av implantater. Vårt spesialistteam har lang erfaring i slik behandling, og har arbeidet med implantater i over 20 år. Slik behandling utføres daglig på både egne og henviste pasienter.

Implantater er titanskruer som kjevebeinet gror fast omkring (osseointegrasjon) etter et forholdsvis enkelt kirurgisk inngrep i kjevekammen. Etter en tid kan man så feste kunstige tenner (broer) på disse, slik at helt eller delvis tannløse kjever kan få tilbake sitt funksjonelle, faste tannsett. Behandlingen vil i de fleste tilfeller strekke seg over noen måneder for at beinvev og tannkjøtt skal gro, og i denne perioden benyttes midlertidige proteser eller broer.

Det er også viktig at man i tiden før og etter implantatinnsettingen fjerner alle faktorer som kan virke negativt på behandlingen. Dette betyr at tannkjøttet må holdes friskt, tennene må pusses og røyking bør opphøre. Nødvendig forbehandling avklares ved første undersøkelse.

De aller fleste voksne kan få satt inn implantater som erstatning for manglende tenner, og det fungerer like godt på eldre som på yngre mennesker. I mange tilfeller vil det ytes trygderefusjoner for slik behandling. Vi har avtale med trygden, slik at pasientene ikke trenger legge ut for denne delen av behandlingen.
 
loader